Hakaniemen hallin terassitoimijaksi valittu Pia Olanterä: ”Hagiksesta tehdään kesän ykköstapaamispaikka!”

13.4.2023 / 12:57

Hakaniemen peruskorjatun hallin uutta isoa terassia on valittu pyörittämään ravintolayrittäjä Pia Olanterä. Terassiravintola saa nimekseen Hagis ja siitä halutaan tehdä koko Helsingin kesäinen ykköstapaamispaikka.

– Viime kesänä avasimme Hakaniemeen jo korealaisen ravintolan ja olemme sieltä seurailleet innolla hallin remontin valmistumista. Ihan mahtavaa päästä nyt Hakaniemen varsinaiseen sydämeen – kauppahalliin! iloitsee ravintoloitsija Pia Olanterä

Pia Olanterä on helsinkiläinen ravintolayrittäjä, joka luotsaa Punavuoressa Brooklyn-henkistä Pennyä, Hakaniemessä korealaista BBQ-ravintola Molokoa, sekä Loviisassa Osteria Localea. Olanterä on kouluttautunut alun perin kokiksi sekä myöhemmin restonomiksi ja ammatilliseksi opettajaksi. 

– Näen pelkkää potentiaalia niin kauppahallin toiminnassa kuin koko Hakaniemen alueen kehittymisessäkin.Hakaniemen uusi kukoistuskausi on huimassa vauhdissa ja alueen kulinaarinen tarjonta on erittäin mielenkiintoista. Uusia konsepteja syntyy ja vanhat klassikot pitävät pintansa. Olemme innolla mukana viemässä tätä kulttuuria eteenpäin, jatkaa Olanterä. 

Kuten muissakin Olanterän ravintoloissa, Hagiksessakin keskitytään palveluun ja laatuun. Tarjolla on raikkaita sesongin tuotteita aasialaishenkisellä twistillä, kukkaroystävällisin hinnoin. Juomina tarjoillaan mm. valikoituja oluita, viiniä ja alkoholittomia vaihtoehtoja – sekä tietysti kahvia.   

– Stadin tyttönä koen, että tehdään tästä hallista paikka, jossa voidaan kohottaa yhdessä vappuskumpat, juoda aamukahvit, tehdä ostokset niin arkeen kuin juhlaankin, kohdata tuttuja ja tuntemattomia ja nauttia kaupunkielämästä kaikilla mausteilla, fiilistelee Olanterä. 

Hakaniemen hallin tiloja hallinnoi ja niiden vuokrauksesta vastaa Helsingin Kaupunkitilat Oy. Terassitoimijan paikka oli avoimessa haussa Kaupunkitilojen nettisivuilla ja siitä kerrottiin mm. Hakaniemen hallin somekanavissa. Kiinnostuneita ravintoloitsijoita oli kymmenkunta. 

– Halusimme terassille ammattitaitoisen toimijan, jolla on kokemusta onnistuneiden ja persoonallisten ravintolakonseptien rakentamisesta. Olanterä arvostaa alueen perinteitä, mutta tuo varmasti mukanaan myös jotain uutta ja kiinnostavaa. Uskomme, että niin vanhat kuin uudetkin hallin asiakkaat rakastuvat Hagiksen terassiin ja siitä tulee varmasti yksi kesäisen Helsingin hot spoteista, ennustaa Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer

Peruskorjattu Hakaniemen kauppahalli avautuu asiakkaille 27.4.2023. Terassitoiminta käynnistyy toukokuun aikana.