Kaupunkitilojen kesätapahtumat 2024

17.5.2024 / 14:43

Terassille, keikalle, ei kun ulkoilmaleffaan… Kaupunkitiloissa riittää tänä kesänä nähtävää ja koettavaa! Lukaise bucket list kesän 2024 houkuttelevimmista tapahtumista.

Torikorttelit

Torikortteleiden kesäterassi 24.5.-

Senaatintorin laidalle nousee tulevanakin kesänä terassialue, jossa voidaan nautiskella ihania kesäherkkuja aivan erityisessä miljöössä. Kyseessä on viime kesän tapaan Torikortteleiden ravintoloiden terassilaajennus, eli Senaatintorin vieressä sijaitsevat ravintolat laajentavat terassialueitaan Aleksanterinkadun toiselle puolelle, torin reunalle. Mukana ovat ravintolat Sofia Helsinki, Pizzeria Via Tribunali, Valkoinen Sali ja Helsinki Bryggeri.

Terassi aukeaa perjantaina 24.5.

Michelin-kisakatsomo Senaatintorilla 27.5.

Helsingin kaupunki isännöi 27.5.2024 MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries –tilaisuutta, jossa julkistetaan pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet. Tähtiloistoa tullaan näkemään myös kesäterassilla, kun maanantaina 27.5. terassin viereen Senaatintorille rakentuu kaikille avoin katsomo, jossa pystyy seuraamaan suoraa lähetystä Savoy-teatterissa järjestetystä seremoniasta.

Samba Carnaval 3.-9.6.

Samba soi Torikortteleiden kulmilla, kun Helsinki Samba Carnaval valloittaa helsinkiläisten sydämet 3.-9.6. Tapahtumatarjontaa on runsaasti ja useat tapahtumat ovat myös ilmaisia. Mukaan voi lähteä matalalla kynnyksellä, tärkeintä on hauskanpito ja heittäytyminen. Karnevaali huipentuu lauantain esityksiin Senaatintorilla sekä juhlaparaatiin.

Tutustu ohjelmaan Samba Carnavalin sivuilla.

Bassline Festival 28.6.-29.6.

Bassline 2019.

Bassline Festival tulee taas ja valloittaa Torikorttelit 28.6 – 29.6.2024! Ilmaisessa kaupunkifestarissa on bileet viidessä sisä-, että ulkotilassa, Helsingin kiinnostavimpien klubien houstaamana. Bonuksena vielä vintage, vinyyli ja design marketit sekä tietenkin ruokaa, juomaa ja paljon muuta!

KLUBIT:
Anomaly, Club U-Haul, Dose Of Throwbacks, elos club, Liitto, London Zoo, Marble Club, OK Sound Helsinki, Paha Vaanii, Soli, Soul Search.

DEEJIIT:
Alvar, Alessia, Andre Pozusis, Bibi, Bloom (Basti & Anima J), Bonanza Boyz, Carlina Carpelan, Cleansweep, Dj Aleksi, Dj Wekesa, Freakycent, Hamm, Henr:k, Juicy, Khid, Ketter, Kuya Kai, Laura Vartio, Mari, Mary Young, Sapphire, Siivoussujuu, SomBadi, Styrkka Myygalo, Suinner, TBOY, Timur Tan, Toby One, Trabelsi, Veetiossi, Volpe, WillNams, Yeboyah (dj set) +++

BROOKLYN STREET MARKET:
N4KU, El Fant, OK Sound Helsinki, Fintage Store, Almost New, Unique Design By Maria, Studio Kupu, The Label is Juicy, Moody Monday +++

Lisää tiedossa, pysyy taajuuksilla Basslinen Facebook-sivuilla.

Helsinki Pride

Mika Ruusunen, City of Helsinki. 2022.

Torikorttelit kylpevät sateenkaaren väreissä, kun Helsinki Pride -viikko huipentuu tuttuun tapaan kulkueeseen lauantaina 29.6. Kulkue lähtee liikenteeseen Senaatintorilta ja jatkaa Aleksanterinkatua pitkin puistojuhlaan.

Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Pride-kuukautta juhlitaan koko kesäkuu, Helsinki Pride -viikkoa vietetään 24.–30.6.2024.

Ohjelma tarkentuu Helsinki Priden sivuilla kevään 2024 aikana.

Kino Engelin KesäKinot

Helsingin kesäöiden tunnelmallisin ulkoilmaleffateatteri KesäKino Engel aukeaa jälleen 28.6. Kolmella suurella purjekankaalla katettu Kino Engelin sisäpiha muuntuu joka ilta kesäkuun lopusta syyskuulle saakka ulkoilmaelokuvateatteriksi. KesäKino Engelissä voi huopaan kääriytyneenä, viiniä maistellen nauttia myös Rakkautta ja anarkiaa festivaalista joka syyskuu. Luvassa ennakkonäytöksiä, klassikoita, musiikkileffoja ja yleisön suosikkeja.

KesäKinon ensimmäisten viikkojen ohjelmistojulkistukset ja liput myynnissä 14.6. lähtien.
Lisätietoa elokuvien näytöksistä ja lippumyynti Kino Engelin sivuilta.

Torikortteleiden hurmaavat sisäpihat

Torikortteleiden sisäpihat ovat täyttyneet hurmaavilla terasseilla, joissa ilta vierähtää herkullisen ruoan, laadukkaiden drinkkien ja gruuvaavien rytmien parissa. Terasseja löytyy ravintoloilta, kuten Brasa, Helsinki Bryggeri, Pizzeria Via Tribunali, Salutorget, Ravintola Savotta, Vaelsa sekä Gastrogrill Muré. Sisäpihojen terassien tarkempi ohjelma päivittyy myöhemmin.

Helsingin kaupunginmuseo

Museon kesä on täynnä inspiroivia tapahtumia, joihin on vapaa pääsy. Lisäksi museo järjestää opastettuja kävelykierroksia ympäri Helsinkiä.

 • 9.5.-15.9. Kesänäyttely Mestat ja huudit – Näe Helsinki toisin, kutsuu yllättävälle retkelle pääkaupunkiin
 • 25.5. Sederholmin aikaan -lastentapahtuma
 • 30.5. Konsertti: Lauluyhtye Töölön Kaiku
 • 3.6.-14.6. Jännä matka -lautapelityöpaja
 • 11.6. OmaStadin kiitosjuhla
 • 12.6. Helsinki-päivä: Falkmanin ateljee, museon salainen aarre
 • 12.6. Helsinki-päivä: Helsinki-tietäjä-tietovisa
 • 12.6. Helsinki-päivä: Kenkävaahto-kuoron konsertti
 • 26.6. Nuorten Pride: Oma matkani lautapelipaja
 • 28.6. Nuorten Pride -viikon päätösbileet

Kaikki tapahtumat ja kävelykierrokset kaupunginmuseon sivuilla.

Kauppatori

Tall Ship Races 4.-7.7.

Lauri Rotko, Tapahtumasäätiö.

Suuret purjelaivat saapuvat jälleen Helsinkiin! Helsinki toimii Tall Ships Races – nuorisopurjehdustapahtuman isäntäsatamana 4.–7.7.2024.

Vuosittainen tuhansien nuorten kansainvälinen suurten purjelaivojen kilpailu Tall Ships Races järjestetään Itämerellä joka neljäs vuosi. Tapahtuman tarkoitus on edistää yhteisen purjehdustapahtuman kautta nuorten koulutusta ja yhteistyötä kansallisuuteen, kulttuuritaustaan, uskontoon ja sosiaaliseen taustaan katsomatta ja se tuo kaupunkiin useita kymmeniä suuria ja näyttäviä purjealuksia miehistöineen, joiden ympärille suuri yleisötapahtuma rakennetaan. Helsinki toimii yhtenä kilpailun isäntäsatamana 4.–7.7.2024 ja tapahtuman odotetaan keräävän kaupunkiin noin 500 000 kävijää. Tapahtuma-alueena toimii kaupungin keskustassa Eteläsataman, Kauppatorin, Katajanokan, Kanavarannan ja Pohjoisrannan alue.

Tall Ships Races on Euroopan suurin maksuton perhetapahtuma, joka tarjoaa runsaasti ohjelmaa sekä yleisölle että laivojen miehistöille. Vuoden 2024 Tall Ships Races -tapahtumassa on mukana kuusi isäntäsatamaa, joista peräti kolme on Suomessa. Mukana ovat Helsingin lisäksi Liettuan Klaipeda, Viron Tallinna, Suomen Turku, Ahvenanmaan Maarianhamina ja Puolan Szczecin.

Edellisen kerran Tall Ships Races nähtiin Helsingissä 2013.

Tapahtuman kattojärjestö on Sail Training International.

Tutustu aluksiin ja ohjelmaan tapahtuman nettisivuilla.

Kaupunkitanssit Kauppatorilla

Kauppatorilla tangotaan, sambataan ja humpataan. Tanssiteatteri Tsuumin Kaupunkitanssit-konsepti tarjoaa kesäisin maksutonta paritanssiopetusta osana pääkaupunkiseudun kulttuuritarjontaa. Mukaan Kaupunkitansseihin voi tulla milloin vaan, ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Seuraava kaupunkitanssikausi käynnistyy jälleen toukokuussa 2024. Seuraa Kaupunkitanssien Facebook-sivua, niin tiedät missä milloinkin tanssitaan.

 • ma 10.6. jenkka
 • ma 17.6. bugg
 • ma 24.6. foksi
 • ma 1.7. humppa
 • ma 8.7. tango
 • ma 15.7. valssi
 • ma 22.7. samba
 • ma 29.7. fusku
 • ma 5.8. bachata
 • ma 12.8. cha cha

Opetus klo 19.00-19.45, Keisarinluodonlaiturilla, Suomenlinnan lauttaterminaalin vieressä.

Hakaniemen kauppahalli

Tervetuloa juhlistamaan 110-vuotiasta Hakaniemen kauppahallia lauantaina 8.6.

Lauantaina 8.6. juhlistetaan 110-vuotiasta kauppahallia. Mittavan taipaleen kunniaksi luvassa on mm. kakkukahvit, valokuvanäyttely sekä runsaasti tarjouksia ja ihania kohtaamisia. Tule tutustumaan uusiin sekä vanhempiin kauppiaisiin.

Tutustu ohjelmaan ja tarjouksiin Hakaniemen kauppahallin sivuilla.

Hietsun kesä

Kirppiskausi alkaa la 25.5.

Legendaarinen kirppistoiminta jatkuu Hietalahden torilla kesällä 2024 Bella Kirppiksen toimesta. Kirpputori järjestetään kesäviikonloppuisin. Tänä vuonna kirpputoritoiminnan pyörittämisestä ja paikkojen varaamisesta vastaa Helsingin Vallilasta tuttu Bella Kirppis.

Ensimmäinen kirppis järjestetään lauantaina 25.5. Tämän jälkeen kirppis on joka lauantai ja sunnuntai juhannusta lukuun ottamatta toukokuun lopusta elokuun loppuun asti klo 10–15.
Myyntipaikkoja torille tulee noin 50 ja ne on tarkoitettu yksityisille kotitalouksille omien käytettyjen tavaroiden myyntiin.

Paikat ovat varattavissa vain netistä Kirppari-Kallen kautta tai paikan päällä Vallilan Bella Kirppiksellä. Huom! Löydät Hietsun Kirppiksen pöydät Kirppari-Kallen varaustaulukon alaosasta.

Katso lisää Bella Kirppiksen sivuilta.

Toriterassilla ohjelmaa pe 7.6. alkaen

Hietalahden toriterassilla nautitaan kauppahallin ravintoloiden kesäisistä herkuista. Lisäväriä kattaukseen tuo perjantaiset live-musiikkiesitykset!

Ohjelmassa:

 • 7.6. Acoustic Dixie 6
 • 12.6. Anssi Känsälä
 • 14.6. Dimitri Keiski ja Katja Lukin
 • 28.6. Veli-Pekka Vellu Vaari ja Ruut Elleonoora
 • 5.7. Reija Lang
 • 12.7. Minna Lasanen
 • 19.7. Unna Kortehisto
 • 26.7. Visa Luttinen
 • 2.8. Tove Ljungqvist
 • 9.8. Raappana
 • 15.8. Markku Renko
 • 16.8. Alex Ikonen

Keikat kesäperjantaisin klo 18.

Lasten lauantai 15.6.

Hietsun torilla ja hallissa vietetään 15.6. Lasten lauantaita, jossa päästään nauttimaan Skidien järjestämästä toridiskosta, lasten teemakirppiksestä ja hallin toimijoiden herkuista!

Skidit kesädisko
Lauantaina klo 11-14 Skidit parkkeeraavat soivan diskomobiilinsa toriterassille kesän parhaita lasten bileitä varten. Diskon lisäksi lapset pääsevät luomaan kattilamuskarissa itse musiikkia musaopen johdolla kattilankansilla sekä säilykerasioilla.

SkidiMenut, lasten omat ruokalistat
Puuhatessa nälkä kasvaa, mutta onneksi ravintolahallista voi hakea terassille evästä, jotta tanssijalka ei pääse hyytymään. Hallin ravintolat ovatkin suunnitelleet Lasten lauantain kunniaksi erityisiä SkidiMenuita perheen pienille. Jaksaisiko ihanan övereiden yksisarvisjuomien tai lihapullapastan voimin taas kreisibailata? Tarkemmat tiedot menuista löytyvät tapahtumapäivänä hallin ravintoloista.

Skidimarket Deli – uunituore leikkikoju
Hietalahden halliin avautuu 8.6. uunituore leikkikoju: Skidimarket Deli. Eli patakinnas päähän ja donitseja duunaamaan! Skidimarket Delissä pelataan rinkelipajazzoa ja duunataan donitseja, luovuus on vain rajana.

Skidimarket Deli leikittää hallissa toistaiseksi.

Tutustu Hietsun koko kesän tapahtumakattaukseen Hietalahden kauppahallin sivuilta.

Töölön tori

Töölöntorilla on useiden lähialueen ravintoloiden kesäterasseja. Terassien lisäksi torilla on myös perinteistä toritoimintaa, kuten torikahviloita sekä vihannes- ja kukkamyyntiä. Toriterassilla toimivat ravintolat B5 Black, Mamma Rosa, Green Hippo ja Tin Tin Tango. Tarkista aukioloajat toimijoilta.

Torin keskeltä löytyvällä lavalla järjestetään kesällä kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia.

 • 1.6. vietetään Perinteistä Suvivirsi soi -laulutapahtumaa klo 12. Lisätietoja tapahtumasta Töölö ry:n sivuilta.
 • 5.6. kesän tunnelmallisin torikonsertti järjestetään Töölöntorilla keskiviikkona 5.6. klo 18-20. Estradilla Iiro Rantala sekä Länsi-Helsingin musiikkiopiston ja Sandelsin Musiikkikoulun nuoret lahjakkuudet.

Ylä-Malmin tori

Kirppispäivä 25.5.2024

Malmin yhteisöllinen siivouskampanja huipentuu kaikille avoimeen kirpputoripäivään Ylä-Malmin torilla lauantaina 25.5. klo 10-14.

Kirpputorilla noudatetaan valtakunnallisen siivouspäivän ohjeistuksia:
– yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä ei saa haitata
– myyjä on vastuussa kaupungille ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta
– myymättä jääneet tavarat ja roskat ovat jokaisen myyjän omalla vastuulla ja ne tulee korjata pois omalla kustannuksella heti tapahtuman jälkeen

Paikat täytetään tulojärjestyksessä klo 9 alkaen.

Tapahtumaa järjestää Stadiluotsi ja viimeisimmät päivitykset löytyvät kirpputoripäivän Facebook-tapahtumasta.

Teurastamon kesä

Teurastamo on rouhea kaupunki- ja ruokakulttuurin keskus Helsingin Kalasatamassa. Entisessä teurastuslaitoksessa toimii nykyään kiinnostavia ravintoloita, sekä ainutlaatuista pientuotantoa: jäätelötehdas, leipomo, tislaamo, kahvipaahtimo, taidegalleria ja kauppoja. Alueen sydän on tunnelmallinen ja kaikille kaupunkilaisille avoin piha, jossa on tarjolla tänä kesänä monipuolinen kattaus pääsääntöisesti ilmaisia tapahtumia.

Aina keskiviikkoisin Teurastamon lavalle nousee keikalle jokin kiinnostava artisti tai bändi. Torstaisin harjoitellaan paritansseja Tanssiteatteri Tsuumin johdolla. Perjantaisin DJ:t tuovat musiikilla tunnelmaa eri puolille Teurastamoa. Lisäksi Teurastamon pihalla järjestetään yksittäisiä tapahtumia pitkin kesää, kuten Skidit Discoja, Teurastamo Jazz, Taiteiden yö jne.

Tutustu kesän ohjelmakattaukseen Teurastamon nettisivuilla.